Дерматологично почистване на лице

Ултразвук

             Почистването с ултразвук е метод за освежаване на кожата, при който се използват високочестотни вълни. Целта на почистването с ултразвук е да се премахнат мъртвите клетки от най-горния слой на кожата. Под въздействието на вълните мъртвите клетки се отстраняват без това да наранява кожата. След тази процедура лицето изглежда здраво и тонизирано.

             Почистването на лицето с ултразвук е деликатна процедура, с дълбок и ефикасен почистващ ефект на порите. Въздействието на ултразвука води до дълбоко почистване на кожата от токсини, отстранява прекомерното омазняване и отпушва мастните жлези. Освен това, по време на почистването с ултразвук се осъществява микромасаж на кожата и заличаване на фините бръчици.

             Друг ефект на ултразвуковата терапия е, че ускорява клетъчното обновяване, а младите клетки много по-пълноценно усвояват нанесените кремове и маски, използвани като ежедневна грижа в домашни условия. Ултразвукът стимулира клетъчното обновяване, способства за дълбокото хидратиране на кожата, възстановява клетъчния метаболизъм и осигурява по-дълбоко проникване на лечебните козметични препарати. Докосването на шпатулата на уреда до кожата предизвиква появата на ултразвукови вибрации. Под въздействието на ултразвука порите се разширяват, отстранява се мазнината и се излющват мъртвите клетки. По този начин се стимулира създаването на повече млади клетки, почистават се порите и се ускорява клетъчния обмен на вещества.

             Почистването с ултразвук е нетравмираща и напълно безболезнена процедура, която не оставя следи, зачервявания или белези. За разлика от други методи за почистване на лице, ултразвуковата терапия отстранява само старите клетки без да травмира младите. В резултат на много внимателното и нежно въздействие се обновява повърхностния слой на епидермиса, кожата става мека и свежа.

Действие на ултразвука:

 1. Премахва мъртвите клетки: ултразвуковите вибрации ексфолират мъртвите клетки на кожата и стимулират растежа на нови клетки. Кожата става гладка и нежна.
 1. Почиства кожата в дълбочина: въздействието на ултразвука води до дълбоко почистване на кожата от токсини, отстранява прекомерното омазняване и отпушва мастните жлези.
 1. Премахва акне и мазни замърсявания: ултразвуковите вибрации премахват омазняването, замърсяванията и клетъчните остатъци от фоликулите. Порите се свиват и количеството на бактериите намалява. Кожата става блестяща и красива.
 1. Намалява пъпките: пъпките са вид патологична промяна на кожата, в резултат от запушени пори и нездравословно дишане на кожата. С помощта на ултразвукови вибрации, пъпките намалят, премахва се гнойния процес и патологичните промени.
 1. Премахва бръчките: ултразвукът стимулира кожата да произвежда колаген и еластин. Фините линии и бръчки намаляват. Кожата се възстановява до гладка, с младежки блясък и се поддържа с редовни терапии.
 1. Намалява меланина: с помощта на ултразвукови вибрации, апаратът подтиска тирозиназата, намалява и премахва меланина.
 1. Помага усвояването на продукти: ултразвукът помага продуктите за кожа да проникнат в дълбочина. Изисква се по-малко продукт и той е по-ефективен, тъй като прониква и действа дълбоко в кожата.

Терапия с растителни стволови клекти

 

             Фармацевтичната компания VALETUDO Бергамо, Италия, лидер на италианския пазар на клетъчна козметика стартира бранд HISTOMER – пълна гама от продукти за лице и тяло. Световно известният дерматолог проф. д-р Виторио Бортолин използва уникални технологии по лиценз на Швейцарската лаборатория HISTO LAB (Женева), сертифицирани по стандарт UNI EN ISO 9001/2000. Основна съставка на всички формули HISTOMER е ултраконцентриран пречистен екстракт от хистомерни клетки – стволови клетки от дъб, бук и сенегалски клен.

Какво представляват растителните стволови клетки?

             Хистомерните клетки имат способността да се самовъзпроизвеждат безкрайно, без да изчерпват ресурса си и остават вечно млади. Безсмъртните клетки съдържат поликиноид F – „животворно” вещество, което активира дихателните процеси в митохондриите – белите дробове на всяка жива клетка.
Хистомерните клетки са ключа за атрактивна, стегната и свежа кожа за дълъг период от време.

Хистомерните клетки:

 • дават изключителни възможности за регенериране на кожата във всяка възраст;
 • са мощен биоактиватор за обновяване на дермата в дълбочина;
 • предотвратяват и забавят появата на бръчки и изглаждат вече съществуващите;
 • предотвратяват отпускането на зрялата кожа;
 • видимо стягат лицевите контури;
 • богато хидратират и изравняват тена.

Процедури за лечение на акне:

OILY SKIN Treatment Kit – Мултифункционална формула за мазна и проблемна кожа.

             Революционна регенерираща линия за мазна кожа – ефикасно редуцира несъвършенствата на мазната кожа. Отстранява излишния себум, свива порите, тушира зачервяванията и възпаленията, регенерира тъканите в дълбочина и предотвратява образуването на бръчки.Екстракта от натурални хистомерни клетки – стволови клетки от дъб, бук и сенегалски клен регенерира кожата в дълбочина. Каолина, екстракта от акация фарнезиана фарнезол и бизаболола – бързо редуцират несъвършенствата на проблемната кожа – мазна, склонна към акне и акнеична кожа. Натуралните екстракти от арган, сао палмето и сусам активно контролират себума -непосредствено въздействат върху мастните жлези.
HISTOMER OILY SKIN FORMULA гарантира оптимални резултати за всеки тип мазна и проблемна кожа. Мощно себорегулиращо, антибактериално и матиращо действия от първата процедура.
Поразителни резултати и ефекти:

 • Себумната секреция е регулирана;
 • Порите са свити;
 • Зачервяванията са редуцирани;
 • Матиращ ефект;
 • Тъканите са регенерирани;
 • Кожата се хидратира.

За дълготраен ефект е препоръчително:
Първа седмица – 2 процедури
Втора седмица – 1 до 2 процедури
Трета седмица – 1 до 2 процедури

Процедури за лечение на бръчки – за възраст над 30 г:

ANTI WRINKLE Treatment Kit – Анти Бръчки – професионална клетъчна грижа за кожа над ЗО.

              Предотвратява и забавя появата на бръчки, като в същото време изглажда вече съществуващите. Екстракта от натурални хистомерни клетки – стволови клетки от дъб, бук и акация, регенерира кожата в дълбочина.
Патентованата формула Repair Complex CLR незабавно изглажда бръчките.
С всеки изминал ден дълбоките бръчки стават все по – незабележими, като се изпълват отвътре, а мимическите бръчки се редуцират. Кожата придобива младежко излъчване и сияние.
Комплекса НFМ (Нуаluronic Filling Microspheres) с хиалуронова киселина изпълва бръчките отвътре. Хидратира кожата в дълбочина.Специално подбраните биопептиди и ретинола видимо изглаждат бръчките. Екстрактите от морски водорасли и азиатска центела стимулират производството на еластин и колаген.Маслото от карите подхранва кожата, възстановява еластичността, а екстракта от глог избистря тена.

 

Процедури за лечение на бръчки – за възраст над 40 г:

HLS ANTI Treatment Kit – HLS Бръчки професионална клетъчна грижа – защитава кожата от хормоналните промени на зрялата възраст над 40 години.


             Благодарение на мощния патентован HLS – BIO комплекс, НLS анти бръчки формула от първия ден изглажда бръчките, регенерира клетките и ревитализира тъканите, неутрализирайки негативните ефекти от хормоналните промени в зряла възраст. Предотвратява отпускането на зрялата кожа и видимо стяга лицевите контури.
Екстракта от натурални хистомерни клетки – стволови клетки от дъб, бук и сенегалски клен регенерира кожата в дълбочина. Патентованият HLS – BIO комплекс комплекс с хормони моментално бори процесите на стареене и коригира несъвършенствата на кожата вследствие на хормоналните промени в зряла възраст. Редуцира мимическите бръчки и оптимизира блясъка на кожата.
Екстракта от морски водорасли е богат източник на полифеноли и олигоелементи, спомага за регенерацията на епидермиса. Повишава еластичността на кожата. Хиалуроновата киселина изпълва бръчките отвътре. Мощно хидратиращо действие. Ретинолът третира бръчките в дълбочина. Екстрактите от азиатска центела и дрожди стимулират производството на еластин и колаген. Екстракта от шлемник байкалски укрепва имунитета на клетките. Екстрактите от потайниче и черница избистрят и изравняват тена. Натуралното масло от гроздови сенки хидратира, стяга и регенерира кожата. Забавя процесите на стареене. Натуралните масла от авокадо и ливадина възстановяват нарушения в резултат на стареенето липиден баланс на кожата. Допринасят за синтеза на нови колагенови връзки. Витамин С и витамин Е регенерират кожата и избистрят тена.

Процедури за лечение на пигментни петна

LIGHTENING Treatment Kit – Избелваща формула кит

             Революционна линия за избелване с регенериращо действие, подходяща дори и за чувствителна кожа.Контролира производството на меланин, прогресивно заличава тъмните петна, регенерира тъканите в дълбочина и форсира формирането на обновена, по – светла и по – еластична кожа.
Екстракта от натурални хистомерни клетки – стволови клетки от дъб, бук и акация, регенерира кожата в дълбочина.Патентованата формула Aspergillus Ferment моментално избелва кожата и отстранява пигментните петна. Екстракта от бяла лилия, кората от върба и корена от папрат притежават мощно депигментиращо действие. Хиалуроновата киселина, чистият витамин С и маслото от карите възстановяват естествения тен на кожата.