Elos технология – Syneron

Лазерно обезкосмяване DS&DSL(Depilation System)

           Кабинетът извършва трайно лазерно обезкосмяване по технологията Elos. Технологията elos е първата и единствената в света, която представлява комбинация от енергии с цел ефикасно и безопасно премахване на нежеланото окосмяване за всякакъв тип и тон кожа и косъм. Резултатите от третиране с elos доказват че последното поколение на високотехнологични уреди за обезкосмяване, са най-ефективния и дълготраен начин за справяне с този естетичен проблем и същевременно осигурява красива и гладка кожа без странични ефекти.

Какво представлява обезкосмяването с Elos?

          Еlos-епилация е нова патентована технология от последно поколение. Тя комбинира всички предимства на съществуващите технологии (фото-, лазер-, електро-) и изключва техните недостатъци, съвместява електрическа и оптична енергия. В процеса на процедурата косменият фоликул се разрушава при едновременното действие на енергията на светлинния импулс и високочестотен ток. Еlos-епилация осигурява двойна защита на епидермиса. Активното охлаждане на накрайниците помага да се избегне прегряване на епидермиса, а страничните ефекти са сведени до минимум.

Трайно обезкосмяване на:

 • горна устна
 • бузи
 • брадичка
 • крака
 • ръце
 • подмишници
 • бикини линия
 • гръб
 • гърди
 • корем
 • бакембарди
 • уши
 • вежди

За процедурата:

             Процедурите протичат сравнително бързо. Продължителността им зависи най-вече от зоната, която се обработва. Лазерната епилация на малки зони като брадичка, горна устна или подмишници има продължителност от 5 до 15 минути, докато обезкосмяването на големи зони като например цели крака може да достигне 1 час и 30 минути.
Процедурата практически е безболезнена и безопасна. Охлаждането на повърхността на кожата по време на третирането й с elos осигурява допълнителна безопасност на процедурите за Обезкосмяване. Това охлаждане се осъществява автоматично от самият уред, но квалифицираният дерматолог също може да промени интензитета и силата на третиране спрямо индивидуалната реакция на кожата.

Възстановяване:

             Процедурата не изисква промени в ежедневието на пациента за възстановяване. По-голямата част от пациентите въобще не нарушават нормалния си ритъм на живот. След процедурата е възможно да се появи леко зачервяване, което изчезва  за около 10-15 минути.
През първите 2-3 дни след процедурата трябва да се избягват горещи бани, масажи и др.
За предпазване на третираната зона от слънчевите лъчи, на пациента трябва да се препоръча слънцезащитен крем с висок фактор (най-малко 30 SРF). Излагането на слънце с цел придобиване на тен може да предизвика образуване на хиперпигментации.

Резултати: 

            Намаляването на окосмяването в третираните с elos зони се увеличава с всяка една процедура. Незначителна част от космите биват премахнати по време на самата процедура, но основната разлика може да се наблюдава в срок от 1-2 седмици от деня на третиране. Броят на посещенията зависи от типа косъм и тона на кожата на всеки един пациент. И тук закономерността при светлинно-лазерните процедури е че колкото по-голяма е разликата между цвета и тона на кожата, толкова по-ефикасно и бързо се отстранява проблема или: колкото по-тъмен е косъма и съответно по-светла кожата, толкова по-бързо се стига до желаното обезкосмяване. Въпреки това, elos доказано влияе и върху светлите косми по тялото, но се очаква малко по-продължителен период на третиране. Процедурите се правят с интервал от 3 до 5 седмици между тях. (приблизително по една процедура на месец). Процедурите трябва да бъдат преустановени, когато пациентът е удовлетворен от резултата или по преценка на лекаря. След приключване на серията от процедурите е желателно да се правят по една или две поддържащи процедури, за да бъде ефекта от лазерната епилация оптимален и продължителен.