Терапия на съдови лезии

             Технологията elos е първата и единствената в света, която представлява комбинация от енергии с цел ефикасно и безопасно премахване на видимите венозни разширения по лицето и краката . Комбинацията от диоден лазер и биполярни радиочестоти в elos технологията, осигурява ефективно и безопасно третиране на тези проблеми. Апликаторите LV и LVA на системата eMax са предназначени за третиране на васкуларни лезии, включително телеангиекстазии и разширени вени с диаметър до 4 мм.

Как се постига премахването на съдови лезии чрез Elos технологията?

            Комбинацията от биполярна радио честота и светлинна енергия точно и прецизно третират нежеланите капилярни проблеми чрез загряване, като същевременно не увреждат останалите тъкани. Оптичната енергия се абсорбира селективно от хемоглобина в кръвоносните съдове и предизвиква повишаване на температурата. Радиочестотите биват привлечени от предварително затоплените кръвоносни съдове, което от своя страна покачва температурата  до ниво, необходимо за повлияване на проблема. Пигментните и съдови образувания постепенно изсветляват и изчезват; стените на съда се слепват под действието на високите температури.

Тази процедура е изключително ефективна за третиране на:

  • червени разширени капиляри

 
За процедурата:

            Някой от пациентите намират процедурата за неприятна, но охлаждането на повърхността на кожата по време на третирането й с elos осигурява допълнителна безопасност и комфорт по време на процедурите. Задължителното нанасяне на обезболяващ крем преди процедурата допринася за осигуряване на максималното ниво на комфорт по време на манипулацията.

Възстановяване:

            Процедурата не изисква промени в ежедневието на пациента за възстановяване. Възможно е да се появи леко зачервяване след самата процедура, което изчезва от 1-2 часа до няколко дни. Задължителна е употребата на слънцезащитна козметика след тази процедура, за да се избегне появата на пигментации по кожата.

          
Резултати:

            Видимото подобряване на състоянието на проблема може да се наблюдава още след първата процедура. Степента на повлияване и броят на необходимите сесии са строго индивидуални и зависят от състоянието на самия проблем. Практиката доказва че обикновено за постигане на желаните максимални резултати се изискват от 3 до 7 процедури. Средният интервал между две последователни процедури е около един месец.