LED терапия

 LED терапията е неинвазивна козметична процедура, която има биостимулиращо въздействие върху функциите на кожата. Светодиодната терапия работи чрез излъчване на терапевтични (безвредни) дължини на вълните на светлината върху кожата. Терапията е известна със своите лечебни и противовъзпалителни свойства и има множество приложения в много области на медицината. Процедурата се прави с медицински апарат със светлинни панели, който излъчва няколко цвята студена светлина (LED), с точно определена дължина на вълната. Тези дължини на вълната включват 465nm (синя светлина) и 640 nm (червена видима светлина) в тъканите и осигуряват максимални резултати в минимално време. Енергията доставена от светодиодите подобрява клетъчния метаболизъм, ускорява възстановяването на увредените кожни клетки, както и стимулира производството на колаген.

Подмладяваща LED терапия

За тази процедура се използват оптимизирана червена светлина (640 nm) за стимулиране производството на колаген и еластин и за естествено подмладяване на кожата. По този начин постигаме стягане на кожата, изглаждане на видимите бръчици, намаляване на порите.

  • Активира производството на колаген

Колагенът е най-разпространения дълговерижен протеин в организма и съставлява 70% от протеина в кожата. След 30 годишна възраст производството на колаген намалява, кожата изтънява, губи своята еластичност и се увеличава появата на финни линии и бръчки. Червената светлина с дължина на вълната 640 nm стимулира клетъчната пролиферация и увеличава производството на нов колаген в съединителната тъкан.

  • Възстановява и заздравява тъканите

Терапията с червена светлина стимулира митохондриите в кожните клетки да произвеждат повече аденозин трифосфат (АТФ) и по този начин помагат на клетките да функционират, да се регенерират и да се възстановяват по-ефективно.

Анти-акне LED терапия

LED терапията е съвременен метод за лечение на леки до средно-тежки форми на акне. Акнето е често срещано заболяване, локализира се в областта на лицето и създава естетически проблеми. Представлява заболяване на мастните фоликули в богатите с мастни жлези зони. Изразява се с образуване на комедони (черни точки) и последващи възпалителни пустули и цикатрикси. При терапията се използва оптимизирана синя светлина (465 nm), която притежава силно антибактериално действие и естествено неутрализира Propionibacterium acnes бактериите. Синята светлина се комбинира с малки дози червена светлина (640 nm). Това стимулира процесите на заздравяване и успокоява кожата.

  • Мощно антибактериално действие

Синята светлина при дължина на вълната 465 nm достига дълбоко в порите, където нормално живеят Propionibacterium acnes, бактериите които причиняват акне. Синята светлина се абсорбира от молекула, наречена порфирин. Абсорбцията на светлината от порфирина създава свободни кислородни радикали, които унищожават бактериите.

  • Възстановява и заздравява тъканите

Червената светлина има лечебен ефект върху акнето, тъй като увеличава притока на кръв и кислород и това води до синтез на нов колаген.

При LED терапията не се използват UV лъчи, тя е напълно безопасна , не крие никакви рискове и не изисква време за възстановяване. Подходяща е както за жени, така и за мъже, за всички фототипове и за всяка възраст. Терапията може да бъде приложена самостоятелно или в комбинация с други терапевтични процедури, като почистване на лице, Hydrafacial, пилинг, козметичен масаж, микронийдълинг, мезотерапия, лазер и др. Усещането по време на процедурата е за приятен масаж. LED терапията е с продължителност от 30 мин. и веднага след нея се вижда сериозна положителна промяна в третираната зона.