Антицелулитни процедури – VelaSmooth

            VelaSmooth е неоперативна дерматологична процедура, при която чрез загряване на кожата се въздейства на подкожната съединително-мастна тъкан и се стимулира регенерирането на колаген. Работи с най-съвременната (elos) технoлогия трето поколение след лазери и интензивна пулсова светлина.

            Какво представлява VelaSmooth?

            VelaSmooth™ представлява революционна elos™ комбинация от би-полярна радиочестота, инфрачервена светлинна енергия, вакуум и механичен масаж. Доказаните резултати се постигат чрез проникване на електо-оптичната синергия, така наречената elos светлина в мастната клетка. По този начин тя се разгражда и възстановява правилната си форма, нанасяйки корекции в проблемната фигура. Комбинацията от светлина и радиовълни нагрява кожата до нужното ниво и прониква в достатъчна дълбочина за да повлияе цялостно върху проблемните „излишни и изродени” клетки. Описаният светлинно-енергиен ефект се засилва от свойството на уреда VelaSmooth™ да прави масажен и неинвазивен вакуум, който активизира циркулацията на лимфата в тялото и детоксификира третираните зони, по които иначе не достига достатъчно кислород. Както всички знаем, една от причините за поява на целулит са токсините в човешкия организъм. По този начин уреда не само въздейства върху видни проблеми, но и успешно предотвратява появата на такива.

            Използва се за:

  • намаляване на обема и наличието на мастни натрупвания по тялото;
  • редуциране на целулита;
  • подобряване еластичността на кожата-тя придобива по-млад и значително по-здрав вид;
  • “Body after baby” – терапевтична програма за жени след раждане.

            За процедурата:

            Процедурите са безопасни независимо от типа или тона на третираната кожа. Към момента няма налични оплаквания относно краткосрочни или дългосрочни негативни влияния върху здравето в следствие на процедурите. Повечето хора се чувстват много комфортно по време на процедурите с VelaSmooth™. Уреда позволява нагласа на нивото на светлина и вакуум според чувствителността и индивидуалната реакция на всеки човек. Обичайното усещане по време на процедурата е леко затопляне, което понякога се чувства до няколко часа след процедурата.

            Възстановяване:

            Процедурата не изисква промени в ежедневието на пациента за възстановяване. Възможно е да се появи леко зачервяване след самата процедура, което изчезва бързо след това.

            Резултати:

            Постепенното подобряване на изгледа на кожата се наблюдава още след първата процедура. Повърхността на третираната кожа става по-гладка и стегната. Резултатите в намаляване на обиколките могат да се видят между първата и втората, а последователното намаляване на целулита обикновено се наблюдава след четвъртата процедура.
Клиничните проучвания доказват че средното намаляване на обиколката след процедурите с VelaSmooth™варира от 1.5 до 7.5 сантиметра. При някой случай дори се наблюдава намаляване на обиколките с около 1.5 сантиметра след всяка една процедура.
            Броят на процедурите се определя строго индивидуално според желанието на пациента и преценката на лекаря, като се пропоръчват най-малко 10-12 процедури. Процедурите се извършват минимум през 1 ден, максимум през 7 дни, за да се постигнат оптимални резултати. След приключването на поредицата от процедури се препоръчват по 1-2 процедури на месец, за да се запазят резултатите. Както всички останали оперативни или неоперативни процедури, резултатите се очаква да останат постоянни или да се задържат максимално дълго ако спазвате добре балансиран начин на хранене и извършвате спортни занимания