Лазерно лечение на гъбички по ноктите

Какво представляват гъбичките по ноктите?

Онихомикозата (гъбична инфекция) обикновено причинява жълто-бяло обезцветяване, но понякога може да е черно. Онихомикозата обикновено започва от дисталния свободен ръб на нокътя с проксимална прогресия.  При съмнения за онихомикоза винаги трябва да се вземе препарат за мицели и посявка. Има голямо разнообразие от потенциални организми. Някои от гъбичките не са дерматофити и могат да представляват терапевтично предизвикателство. Ноктите на ходилата са засягат по-често от ноктите на ръцете. Клиничните признаци могат да бъдат асиметрични и включват онихолиза (цепене на ноктите), субунгвална хиперкератоза (задебеляване на ноктите), а понякога и интердигитална инфекция (гъбична инфекция между пръстите).

Рискът от заразяване с гъбички по ноктите се увеличава с възрастта. Хора, страдащи от имунодефицитни състояния, хронични заболявания като диабет, заболяване на периферните кръвоносни съдове или псориазис, са предразположени към заразяване. По-висок риск е налице и при активно спортуващите хора (плуване, бягане, футбол, тенис, гимнастика и др.), както и при носене на обувки, които задържат влагата.

Технологията

Терапията комбинира две лазерни технологии (KTP 535nm и Long Pulse 1064nm), осигурявайки безопасно, ефективно и неинвазивно решение на проблема с гъбички по ноктите. Лазерното лечение на онихомикозата с минимален риск осигурява максимално дълготрайни резултати.

Основни предимства на лазерното лечение на гъбичките по ноктите:

  • Моментално подобрение във вида на нокътната плочка
  • Без странични реакции
  • Минимален дискомфорт
  • Дългосрочни резултати
  • 70-95% успеваемост