Дермални филъри

Какво представляват филърите?

             Продукти с различен състав и произход, които се имплантират чрез инжектиране на различни места по лице и тяло за корекция на кожните несъвършенства и моделиране на външния вид.  Временните филъри представляват попълващи и ремоделиращи гелове на базата на хиалуроновата киселина. Хиалуроновата киселина е сред най-разпространените  мукополизахариди, синтезирани от организма. Тя е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество.

Инжектиране с хиалуронова киселина: 

             Естествен компонент в тъканите на човешкия организъм, хиалуроновата киселина (HA) играе важна роля във възстановяването на кожата. Хиалуроновата киселина придава на Вашата кожа свеж и нежен вид, подобрявайки еластичността, тонуса и хидратирането ѝ. С процеса на стареене, количеството на хиалуронова киселина във вашия организъм намалява и между 40 и 50 годишна възраст Вие сте изгубили около 50 % от нея. Ето защо скулите хлътват и се отпускат, някои бръчки стават видими, контурите на лицето се променят. И така цялостният вид на Вашето лице се променя.

Приложение:

             Филърите се използват за възстановяване на лицевия контур, за попълване на бръчки и гънки по лицето, за уголемяване на устни, придаване на обем и в някои случаи за попълване на вдлъбнати белези. Резултатът е по-гладко и хармонично оформено лице.

            Хиалуроновите филъри се използват за:

 • оформяне на скули;
 • оформяне на мандибуларна линия;
 • уголемяване на брадичка;
 • оформяне на нос;
 • оформяне на устни;

Процедура:

             Преди инжектирането на подходящите за пациента филъри стратегическите точки, кадето ще бъде поставен филъра се маркират от лекаря. Инжектираните места ще бъдат почистени с антибактериално вещество, а при по-чувствителните пациенти, зоните се изстудяват за намаляване на дискомфорта. Понякога самият филър съдържа анестетични вещества. В противен случай, при необходимост, се прилага местна упойка. Хиалуроновате киселина  се инжектира с тънка игла под дъното на образувалата се бръчка или в областта,която пациентът желае да коригира ,  като субстанцията “повдига”  съответния контур или област от лицето. Отделните фази на инжектиране траят само няколко секунди за всяка зона. Процедурата има различна продължителност според броя и големината на третираните участъци.

Една седмица преди процедурата не се приемат:

 1. Aспирин
 2. Лекарства против възпаления
 3. Антикоагуланти

Дните след процедурата НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ на високи температури:

 1. Слънце
 2. Парна баня
 3. Солариум

Не травмирайте инжектираната зона :

 1. Натиск
 2. Посещение при зъболекар

В продължение на 2 седмици пийте колкото се може повече вода (Минимум по 2 л. на ден).

Възстановяване:

             След инжектирането на хиалуроновата киселина, обикновено има лек отток, който отминава за два-три дни. При чувствителна кожа може да се наблюдава и зачервяване за около седмица. Рядко се появяват синини, които отминават след няколко дни. Процедурата не изисква промени в ежедневието на пациента за възстановяване.

Резултати:

             Подобрената визия се забелязва почти  веднага след приключване на процедурата, като пълният ефект става видим след няколко дни, когато молекулите на хиалуроновата киселина се свържат с молекулите на водата и придобият по-голям обем. Поради този факт е необходимо приемането на голямо количество  вода след поставянето на филъра. Ефектът на филърите трае от 8 до 12 месеца, това е периодът на резорбиране на хиалуроновата киселина от организма. Това е причината този вид филъри да са един от най-безопасните методи за подобряване на външния вид. Инжектирането на филъри може да  се извършва един или два пъти годишно.