Комбинирана кожа

Много пациенти описват кожата си като мазна или суха. В действителност обаче тези два процеса не се изключват взаимно. Сухата кожа е причинена от ниското ниво на хидратация в епидермиса. Мазната кожа е следствие от повишената секреция на мастните жлези. Възможно е да има суха кожа върху едни части от лицето и мазна кожа в други (Т-зоната). Това състояние се дефинира като комбинирана кожа. В допълнение, може да има мазна кожа по лицето и суха кожа на тялото, това се дължи на по-малкия брой на мастните жлези.

Този тип кожа предразполага към образуване на акне и изисква специални грижи. Проблемът е, че ако използвате продукти за мазна кожа, ще действат добре на Т-зоната, но ще изсушат или раздразнят останалата част, а продуктите за суха кожа може да омазнят Т-зоната. Също така кожата може да се изсуши при неправилната и дълга употреба на активни кремове и локални лекарства за акне.

Необходимо е използването на кремове с лека текстура за хидратация на кожата, които не причиняват омазняване.   

 

Подходящи процедури:

  1. Пилинг за регулиране на себумната секреция, намаляване на възпалителните лезии, свиване на порите и предотвратяване образуването на пигментации.
  2. Hydropeel за почистване на отворените комедони (черни точки), регулиране на себумната секреция и свиване на порите.
  3. Мезотерапия за регулиране на себумната секреция,  намаляване на възпалителните лезии и премахване на еритема (зачервяването) и пигментациите.
  4. Козметични терапии за лице.
  5. Микроиглена радиочестотна терапия.
  6. CO2 лазерен пилинг за премахване на белезите и пигментациите.