Микродермабразио

Какво представлява диамантеното микродермабразио?

              Микродермабразиото представлява нехирургичен метод за подмладяване на кожата чрез механична ексфолиация на кожата, без химикали или лазер. Тов е една модерна и безболезнена алтернатива на традиционните химическия или лазерен пилинг. Бърз и удобен начин за бързото възстановяване и възвръщане на гладката и млада кожа.
Микродермабразието представлява бърза, лесна и ефективна форма за ексфолация за всички видове и цветове кожа, без болка и дискомфорт. Чрез него се премахват ненужните мъртви клетки от повърхността на кожата, като се стимулира продукцията на нови здрави клетки. Тази процедура намалява фините бръчки, старческите петна, белезите, стриите и полира кожата. Стимулира се еластичната тъкан под повърхността на кожата, като в резултат вашата кожа е по-здрава, жизнена и еластична.

Препоръчва се при:

  • фотоувредена кожа
  • хиперпигментации
  • неравномерен тен
  • акне
  • повърхностните белези
  • повърхностни бръчки
  • стрии

Процедурата:

            Провежда консултация с лекар – дерматолог, който ще оцени състоянието на вашата кожа и ще прецени дали сте подходящи за този тип процедура.  По време на тази консултация ще имате възможност да споделите своите очаквания за промените, които искате да постигнете във външния си вид. Вашият лекар ще ви обясни различните възможности, които са подходящи за вас, същността на самата процедура, рисковете и ограниченията.

            Самата процедура е бърза и лесна. Върху очите ви се поставят предпазни очила, подобни на тези за плуване, за да ги предпазят. Кожата се почиства и се започва същинската част на процедурата. Върхът на апликатора минава по кожната повърхност и създава нежен вакум. Диамантеният връх нежно ексфолира около 20-25 микрона от най-външния рогов слой на кожата. След като се премахнат мъртвите клетки се разкрива по-свежата и млада кожа отдолу. Микродермабразиото се равнява по действие на 30%-ния гликолов пилинг и на 70%-ния пилинг.. Кожата е стимулирана за по-активна и ефективна собствена регенерация.

            Процедурите с диамантено микродермабразио се прилагат най-често на лицето или области със стрии, но може да се прилага върху всички части на тялото. Може да се третират всички типове кожа. Диамантеното микродермабразиото помага за 50% по-добро проникване и усвояване на козметични продукти, което усилва и крайния ефект от процедурата. Обикновено трае 30-40 минути в зависимост от мястото, на което се прилага.  Най-често терапевтичния курс се състои от 4 до 10 процедури на интервал от 1 до 3 седмици.

Възстановяване:

            Няколко от евентуалните странични ефекти са:
• Леко изтръпване и по-стегната кожа, като след излагане на вятър или слънце;
• Евентуално леко зачервяване, което изчезва в рамките на 12-24 часа.
• Кожата може да бъде суха и лющеща се, което е знак, че се самовъзстановява.

            Една седмица след процедурата избягвайте: електролиза, кола маска, депилатоари, маски, различни гликолови или млечна терапии или дермабразио, бои за коса, процедури за дългосрочно изправяне или къдрене на косата, третиноин (кремове с витамин А) и гликолова киселини.

            Избягвайте директното излагане на слънце, сауна, горещи вани, джакузи и солариум. Не забравяйте ежедневната употреба на SPF 25, по-висок фактор или комбинация от UVA и UVB защита, за да се предотврати евентуална хиперпигментация.

            Ако планирате ботокс инжекции или лазерна епилация, се препоръчва да изчакате 24 часа след извършеното микродермабразио. Важно е и 24 часа след процедурата да не се упражнявате, тъй като изпотяването причинява щипане, което може да продължи до няколко часа. Прекалено подуване или болка трябва да бъдат докладвани, защото може да се наблюдава поява на инфекция.

Резултати:

▪ Обновяване на кожата;
▪ Изсветляване на кожата;
▪ Изцветляване на пигментации и възрастови петна;
▪ Свиване на разширени пори;
▪ Намаляване на фини бръчки;
▪ Подобрение на стрии;
 Ексфолиране на кожата по тялото.